Mijn Eigen Column

Wat een dagen en weken zijn het geweest, ik heb met mijn 67 jaar nog nooit van deze toestanden meegemaakt, en geloof mij nou maar we zijn er nog lang niet het begint pas. Allereerst wil ik mijn afschuw uitspreken over de mensen die de weinige richtlijnen die we hebben gehad om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, geen groepen te vormen en zoveel mogelijk elkaar proberen te mijden door niet op visite te gaan gewoon negeren.

Niet te geloven dat er rijen mensen bij elkaar stonden opeen gepakt bij Hornbach, op het strand, op de boulevard lekker beppe bij elkaar en natuurlijk de kinderspeelplaatsen niet te vergeten waar de ouders heerlijk met elkaar zaten te keuvelen op een bankje terwijl de kinderen over elkaar heen buitelde van plezier. Hoezo kan je dadelijk een algehele lockdown gaan verwachten.

Nee dan zijn we slechter af, maar wel verdomd noodzakelijk omdat we anders gewoon dezelfde toestanden krijgen zoals in Italië en dat moeten we niet willen. Kijk dat Mark Rutte te laat is met alles en achter de feiten aan holt dat weten we nou wel. Maar dat de overheid Russische roulette speelt met de levens van hun onderdanen is op zeker en ik vind dat zeker een dingetje. En nu we het toch over onderdanen hebben onze koning Willem Alexander had ook beter op zijn balkon blijven klappen voor de hulp verleners want er kwam volgens mij niks zinnigs zijn strot uit tijdens zijn optreden voor onze nationale tv.

Maar ja, ik zeg eerlijk dat ik in het begin ook me eigen geen zorgen maakte en dacht dat het allemaal wel mee zou vallen, maar daar denk ik nu wel anders over. Want dat virus lijkt toch vele malen sterker dan welke griep dan ooit. Schrijnende verhalen van doktoren en verplegend personeel (ook uit Italië) dat het er op dat moment een hel is en niemand het aan kan. Ik zeg het niet gauw maar ik denk dat we nu toch maar eens de regeltjes motte gaan volgen.

Ik ben echt niet van de complot theorieën maar je gaat nu toch wel een effe nadenken, want in China eten ze echt alles, honden, katten, vleermuizen het kan niet veel gekker maar dat doen ze al meer dan 1000 jaar. Dus wat is er nu eigenlijk anders, hebben ze dit kut virus expres op ons los gelaten omdat ze zo de overbevolking willen indammen want ik hoorde al dat er plannen zijn om jongere mensen wel op de ic (intencive
care) toe te laten en de wat ouderen maar thuis te laten of op de afdeling op zaal omdat die jongere toch de toekomst hebben en die ouwetjes mogen dan eigenlijk gewoon doodgaan.

Ik word bang van zulke berichten omdat ik ook al een ouwe lul bent en ze mij of mijn Corretje lekker laten doodgaan omdat ze keuzes moeten maken.
Nou die is makkelijk gemaakt natuurlijk want Corretje gaat bijna met pensioen en ik heb aow, en aan gezien de potten bijna leeg zijn kiezen ze echt niet voor ons. Ook begrijp ik echt niet dat er op de zorg hier in Nederland 2 miljard is bezuinigd en nu er stront aan de knikker is er ineens 50 miljard beschikbaar (HOE DAN).

Aan de ene kant denk ik nee dat kan ik niet geloven, maar als er dan een arts van 66 jaar in de krant schrijft dat mocht hij besmet raken met het corona virus hij dat maar liever thuis bleef of op zaal, en hij dan de jongere voorlaat gaan om op de ic geholpen te worden. Oke hij doet dat dan vrijwillig, maar als zo'n man er nu al over heeft nagedacht is het volgens mij toch erger dan we dachten.

Dus vind ik dat al die onverantwoordelijke klootzakken die schijt hebben aan de regels die nu gelden en ze niet in acht nemen, en denken dat ze kunnen feesten of gezellig bij elkaar kunnen gaan zitten, en maling hebben dokters en alle verplegend personeel en alle hulpverleners die het zwaar en moeilijk hebben gewoon het corona virus motte krijgen.

Ook heb ik het nog niet over die graaiers gehad, en die pleuris klootzak die vanuit zijn wagen gel en desinfecterende middelen duur stond te verkopen met de gedachte *de een zijn dood is de ander zijn brood* misselijk makende figuren zijn het, en als ik dan nog een Turkse dame op tv hoord vertellen dat ze zicht schaamt voor sommige Nederlanders mot ik haar helaas gelijk geven.

Nou dan nog effe een (zanger) Gordon die de raad geeft om zoveel mogelijk in te slaan zodat je niet naar buiten hoeft, en ook dus schijt heeft aan die ouwe mensen die daardoor lege schappen en vakken vinden terwijl hij zijn makkelijk verdiende eurootjes verdiend met programma's dat hij zo begaan is met die lieve ouwe mensen.....sorry hoor daar zakt mijn broek van af van die hergebruikte braakemmer gadverdamme.

Ja, en dan om maar weer effe vrolijk scheid af van jullie te nemen wil ik nog effe inhaken op die achterlijke dakhaas Peter R de Vries die mijn favoriete programma Chautau Meiland afloopt te kraken. Wat een treurwilg is die de Vries toch ook het enige wat hij kan is op de man spelen met zijn uitspraken dat het wijnen, wijnen, wijnen de schuld geeft van de burn-out van Carolien. Want al dat overmatig drank gebruik vind die lamme tak de Vries maar helemaal niks.

Lieve mensen, blijf gezond, blijf zoveel mogelijk thuis, help elkaar een beetje, en neem de regels in acht dan weet ik het opzeker dat wij sterker zijn dan zo'n kut (de Vries) sorry ik bedoel virus.

Tot volgende week en de lieve groet van Henk Bres!!